Get All SSC Notification, Study Material, Preparation Tips.

SSC CHSL English / Reasoning / Maths / General Awareness Question Answer 2018

SSC CHSL Question Answer: Download SSC CHSL English / Reasoning / Maths / General Awareness Question Answer From Official Website: http://www.sscdisha.com

SSC CHSL 2018 Question Answer

Staff Selection Commission conducts one of the toughest exams in India. To crack SSC’s exam, preparation should be strong and to improve the preparation we have to take a help of Previous Year Question Paper. By the practice of question papers we can strengthen our subjects so here in this article, we are providing you with some important questions. Candidates have to prepare well. SSC every year recruits for Central Govt. of India in various ministerial & other departments and this year also it announced the recruitment for the Data Entry Operator (DEO), Lower Division Clerk (LDC), Postal Assistant (PA), Sorting Assistant. Submission of application form will start on 18th Nov. 2017 and closing date of submission of application form is 18th Dec. 2017. The exam will conduct in March – April 2018 and exam of Tier – II will conduct on 24th June 2018. For more details also you can visit the official website: www.sscdisha.com

Staff Selection Commission was formerly known as Subordinate Services Commission. It was established in 1975 ( 41 years ago). At present, It’s chairman is Ashim Khurana, I.A.S.(Former Secretary, UPSC). He joined as Chairman on 09 December 2015. It’s headquarter situated in New Delhi, India. It has seven regional offices in India  Kolkata, Guwahati, Chennai, Bangalore, Allahabad, Mumbai. All the interested candidates please fill the application form as per eligibility criteria. If any candidate will not fill the application form as per eligibility criteria then his/her application can be cancelled.

 

SSC CHSL English / Reasoning / Maths / General Awareness Question Answer 2018

SSC CHSL Question Answer: –

General Intelligence & Reasoning: –

Q1. Look at this series: 4, 2, 1, (1/2)….. what should come next?

A. 1/8.

B. 2/8

C. 1/4.

D. 2/4.

Ans. Option C.

Explanation: –  This is a question of Number Series. In this question, a number is half of the previous number.

Q2. Which word does not belong to the others?

A. Sachin Tendulkar.

B. Chris Gayle.

C. Ricky Ponting.

D. Ronaldo

Ans. Option D.

Explanation: – It is a question of Verbal Classification. Ronaldo is a football player and other are Cricket player.

Q3. Window is to pane as to book is to

A. Glass.

B. Novel.

C. Page.

D. Cover.

Ans. Option C.

Explanation: – Window is made up of panes, & book is made up of a page.

Q4. SCD, TEF, UGH, …….., WKL

A. UJI.

B. CMN.

C. IJT.

D. VIJ.

Ans. Option D.

Explanation: – It is a question of letter & symbol series.In this question, two alphabetical series is running. First is STUVW and second is CD, EF, GH, IJ, KL.

Q5. Tamanna is older than Sona.
Sangeeta is older than Tamanna.
Sona is older than Sangeeta.
If the first two statements are true, the third statement is

A. False.

B. Uncertain.

C. True.

Ans. Option A.

Explanation: – First two statements are true. Sona is the youngest of the three so third statement is false.

SSC CHSL 2017SSC CHSL SyllabusSSC CHSL Admit Card
SSC CHSL ResultSSC CHSL Previous Year Question PaperSSC CHSL Answer Key
SSC CHSL Preparation Tips

Quantitative Aptitude: –

Q1. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

A. 180.

B. 324.

C. 120.

D. 150.

Ans. Option D.

Q2. A sum of money at simple interest amounts to Rs. 300 in 3 years and to Rs. 350 in 4 years. The sum is:

A. 150.

B. 200.

C. 125.

D. 100.

Ans. Option A.

Q3. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of is:

A. 18.

B. 16.

C. 15.

D. 20.

Ans. Option B.

Q4. A fruit seller had some apples. He sells 50% apples and still has 500 apples. Originally, he had:

A. 600.

B. 800.

C. 1000.

D. 1200.

Ans. Option C.

Q5. Anand, Bharti and Cuttapa can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can Anand do the work if he is assisted by Bharti and Cuttapa on every third day?

A. 15 days.

B. 12 days.

C. 16 days.

D. 18 days.

Ans. Option A.

English: – 

Q1. Choose the opposite word of Enormous?

A. Tiny.

B. Weak.

C. Huge.

D. Weak.

Ans. Option A.

Q2. Choose the best-expressing meaning of Enormous?

A. Huge.

B.Strong.

C. Weak.

D. Maximum.

Ans. Option A.

Q3. Choose the most effective word from the given words.

Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

A. Luck.

B. Chance.

C. Occasion.

D. Possibility.

Ans. Option A.

Q4. Choose the best substitute for the given words.

That which cannot be corrected

A. Indelible.

B. Unintelligible.

C. Illegible.

D. Incorrigible.

Ans. Incorrigible.

Q5. Idioms & Phrase.

To keep one’s temper

A. To be in good mood.

B. To preserve one’s energy.

C. To be aloof from.

D. To become hungry.

Ans. Option A.

General Knowledge: –

Q1. Entomology is the science that studies 

A. Insects.

B. The behaviour of human beings.

C. The formation of rocks.

D. The origin and history of technical and scientific terms.

Ans. Option A.

Q2.The reaction which converts sugar solution into alcohol is an example of

A. hydrogenation.

B. hydrolysis.

C. Saponification.

D. Fermentation

Ans. Option D.

Q3. Who won ICC Championship 2017?

A. India.

B. Australia.

C. Pakistan.

D. Srilanka.

Ans. Option C.

Q4. The chief constituent of gobar gas is

A. Methane.

B. Ethane.

C. Carbon dioxide

D. Hydrogen.

Ans. Option A.

Q5.The 2006 World Cup Football Tournament held in

A. Germany.

B. China.

C. France.

D. Brazil.

Ans, Option A.

THus we advise the candidates to practice the question of the same pattern as given in this article.

Get All SSC Notification, Study Material, Preparation Tips.